top of page

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

PS 09.jpg
mooi licht tafel.jpg

Ik kook al sinds ik kon lopen. Zat mee te kijken en te roeren in de potten. Oma kon alles en ik mocht altijd helpen, aardappelkroketten maken, garnalen pellen, soep koken, balletjes draaien, roggevleugels in aspic, taarten bakken. Voor oma was alles zo vanzelfsprekend, zij had geen recepten, geen weegschaal, wat ze deed had ze al doende geleerd en verfijnd tot in de perfectie. Haar 'omataart', een klassieker dat ik nog steeds maak, werd afgewogen met een tas.  Zoveel tassen bloem, zoveel tassen suiker,... Streng en geduldig leerde ze mij alle kneepjes van het vak.

 

Als klein meisje legde ik kookmappen aan en verzamelde recepten en kookfiches. De keuken liet mij nooit los.  Onze vrienden waren meermaals te gast op onze culinaire avonden waar het nooit ontbrak aan gastvrijheid, een goeie pot eten en uitstekende wijn. 

 

Waar ik kan volg ik workshops en bijlessen, ik leer elke dag, verslind nog steeds massa's kookboeken en stop nooit met koken, gerechten zoeken, op restaurant gaan, invloeden opdoen, mijn honger is groot. Mijn leergierigheid en motivatie nog groter.

CULTUURGALERIE

De tafel van acht zet letterlijk haar deuren open voor de kunst.  Onze hal en gang zijn uitermate geschikt om een forum te bieden aan kunstenaars. Schilderijen, beelden, juwelen, wij stellen ze tentoon voor u.

Ook muzische kunsten vinden bij ons een plek.  Wij zetten graag het salon open voor akoestisch (kamermuziek)talent.

Contacteer ons voor alle mogelijkheden.

 

september 2022

 

Wij zijn heel fier om u onze nieuwe exposant voor te stellen!

 

Anne Paelman is naast een fantastische tekenares ook een zeer begenadigd fotograaf.  Alle opnames worden gemaakt met haar mobiele telefoon en zijn nadien zo weinig mogelijk bewerkt.  Ze kregen wel een kader, dat voor haar het beeldvlak bepaalt.  Tot daar loopt haar visie op het beeld.

De foto’s worden genomen op haar vele wandelingen binnen een straal van 35 kilometer rond haar woonplaats Waarschoot.

Zo ziet u bijzondere landschappen en kleine (monumentale) details van het Drongengoedbos, het Leen, Cadzand en Breskens in beeld.

Contacteer ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten

de tafel van acht

Ganzepoel 7

9900 Eeklo

welkom@detafelvanacht.be

Tel: 093117122 - 0476407192

btw be 0711 564 878

 

Wij zijn er ook op fb

en instagram

Blij u te leren kennen!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page